פיטורין שלא כדין

פיטורין שלא כדין

בשוק העבודה, ידוע שלמעסיק עומדת הזכות לפטר עובד כאשר הוא מוצא סיבה מוצדקת והגיונית לכך, למשל כאשר העובד אינו מתאים מבחינה מקצועית או בגין התייעלות כלכלית. עם זאת, הליך הפיטורין מוסדר בחוק ולעובדים עומדות זכויות המגנות עליהם במקרים של פיטורין שלא כדין, דהיינו כאשר המעסיק מבקש לפטר עובד בגלל סיבות שאינן מוצדקות ומשיקולים לא ענייניים, או לחילופין כאשר הליך הפיטורין נעשה ללא שימוע מקדים.

פיטורין בהיריון, בזמן מחלה, ללא שימוע או בגלל סיבות שרירותיות ולא ענייניות נחשבים לפיטורין שלא כדין ובמקרים כאלו בכוחו של בית המשפט לכפות על המעסיק להשיב את העובד לשורות החברה (אופציה שעל-פי רוב אינה מקובלת, למעט במקרים של תאגיד גדול בהם למעסיק ולעובד אין קשר ישיר) או לחילופין לשלם לו פיצויים.

שימוע

כאמור, שימוע לפני פיטורין הוא חלק מהותי מכל הליך פיטורין תקין. מכתב השימוע יישלח לעובד בכתב בתוך פרק זמן סביר שיאפשר לעובד להכין את טענותיו בפני מנהליו. במכתב השימוע יופיעו הסיבות שבגינן החליטו לפטר את העובד. חובת השימוע נועדה לברר לעומקם של הדברים האם הפיטורין אכן מוצדקים תוך מתן הזדמנות לעובד להביע את עמדתו וטענותיו בפני המנהלים.

 כאשר עובד מפוטר ללא שימוע מדובר כאמור בפיטורין שלא כדין וניתן לתבוע את המעסיק על כך ולדרוש פיצויים הולמים.

כיצד נראה הליך פיטורין שאינו תקין?

למעשה, זיהוי מקרים בהם הליך הפיטורין נעשה באופן שאינו חוקי הוא לא משימה מורכבת במיוחד. כאשר, למשל, ברור מעל לכל ספק שהעובד מבצע את עבודתו נאמנה, באופן מקצועי וללא רבב – פיטורי אותו עובד אינם יכולים להיעשות "סתם כך" – על המעסיק למצוא סיבה מוצדקת, הגיונית ומעשית לפיטור העובד וכאשר אינו עושה כך, מתעורר החשד להליך פיטורין שאינו תקין.

פיטרו אותך מהעבודה? מרגיש שהליך הפיטורין נעשה באופן לא תקין או לא חוקי? אל תוותר על הזכויות שלך! פנה עוד היום אל עורך הדין אלון כהן - מומחה לדיני עבודה – ודרוש את הזכויות המגיעות לך!

Coi בניית אתרים
דף הבית